Épületgépészet

Cégünk épületgépészeti kivitelezéseknél a családi házak gépészeti kivitelezésén túl ipari létesítmények kivitelezésével is foglalkozik. Az épületgépészeten belül víz-csatorna, fűtés és gázvezeték szerelések kiépítésével foglalkozunk. Korszerű gépparkunk, és a megfelelően felkészített magas szakmai tapasztalattal rendelkező dolgozóink a biztosíték arra, hogy a gépészeti kivitelezést zökkenőmentesen, negatív meglepetések nélkül végezzük el. A 2021-es energetikai szabályozás az épületgépészetben több féle megoldást kínál, a komfortosabb modernebb interneten történő eléréstől kezdve az alap kivitelezésekig, de mindenképpen energetikailag megfontoltabb kivitelezést igényel a kivitelezőktől.

Kiemelt szolgáltatásaink a következőek

Fűtési-hűtési rendszerek kialakítása

Gázszerelési szolgáltatások

Víz-csatornaszerelés

Központi hővisszanyerős szellőzés kialakítása

Hőszivattyús rendszerek kialakítása

Automata öntözőberendezések telepítése

 

Hőszivattyús rendszerek

 

A családi házak kivitelezésénél egyre nagyobb figyelmet kell fordítani a gépészeti kivitelezésekre. A 2021-től érvénybe lépő szabályozással a kivitelezéseknél van pár dolog, melyet figyelemben tartva folyamatosan a hőszivattyús fűtési technológiák felé irányulnak a kivitelezési munkák. Az egyik az, hogy a családi házak energiaellátásának 25%-át megújuló energiával kell biztosítani. Ha házunkba hőszivattyúval előállított fűtési és melegvízrendszert alakítunk ki, akkor már teljesítettük is a rendeleti követelményt.

Hőszivattyús rendszerrel a kivitelezésnél megvalósíthatóvá válnak a ház gépészeti rendszerén belül a padlófűtés mellett a falfűtés-hűtés, a mennyezet fűtés-hűtés, és a fan-coil-al történő fűtés-hűtési megoldások is.

 

 

Fűtési, hűtési rendszerek

 

Fűtési-hűtési rendszereken belül többféle kialakítást különböztetünk meg. A radiátoros rendszerek csak fűtési feladatokra alkalmasak. A padlófűtési rendszerek alkalmasak ugyan bizonyos mértékben hűtésre is, de a komfortjuk hűtésnél nem igazán jó. Ha hűtésre is alkalmas rendszert szeretnénk kialakítani akkor vagy kombináljuk a padlófűtést mennyezet vagy falfűtéssel, vagy falfűtést alakítunk ki. A szobák elrendezése, illetve az eltakart felületek nagy mértékben befolyásolhatják a hőleadó felület nagyságát, így a fűtési-hűtési teljesítményt is. Illetve egy fűtési opció lehet még fan-coil kialakítása is, mely egyszerre tudja ellátni a hűtési és fűtési feladatot, de a kialakításából adódóan egy ventilátor juttatja a hideg vagy meleg levegőt a szobába. Elhelyezésüket tekintve létezik belőle oldalfali, magas oldalfali és mennyezeti.

 

 

Gázszerelési szolgáltatások

 

Gázvezeték szereléseknél a gázkazánok, gáztűzhelyek és a különböző földgázzal történő fűtési melegvíz előállítási szerelvények bekötését vállaljuk, melyet a tervező által meghatározott nyomvonalon építünk ki. A kivitelezéseket akár tervezési ügyintézéssel együtt komplett szolgáltatásként vállaljuk, így az ügyfélnek csak a személyes adatok megadására van szüksége.

 

Vállaljuk még gázvezetékek időszakos műszaki biztonsági felülvizsgálatát 70kW teljesítményig.

 

 

Víz-csatorna szerelés

 

Családi házak és ipari létesítmények víz-csatorna szerelését vállaljuk a legkorszerűbb műanyag présidomos technológián kívül akár horganyzottcsöves, vagy rézcsöves szerelési technológiával is. Elkészítjük telken belüli közműhálózat kiépítését.

 

 

Automata öntözőberendezések telepítése

 

Egy családi házépítés utolsó fázisaként kertünk kialakítása kerül sor. Ilyenkor jön szóba az automata öntözőrendszer telepítésének lehetősége. Az öntözőrendszer kialakításánál az interneten fellelhető tanácsok útvesztőjében nem mindenki boldogul kellőképpen. Ha nem látjuk át kellőképpen, akkor szakember segítségét kérjük, aki a kertünket megrajzolva megtervezi az öntözőrendszerünk minden elemét, kutunk vízadóképességét figyelemben tartva. Egy öntözőrendszer kivitelezésénél sok buktatóval találkozhatunk, melyet egy szakértő könnyedén kiküszöböl, és gyönyörű kertet varázsolhatunk házunk mellé.

 

 

 

Központi hővisszanyerős szellőzés

 

A mai energetikai normákat, hogy elérjük, ahhoz már szinte légmentesen le kell, hogy zárjuk házunk falazatát. Ha ezt megtesszük, akkor egy másik probléma kerül előtérbe, történetesen a pára kiengedése, kiszellőztetése. Ez történhet napi többszöri ablaknyitással, vagy gépi szellőztetéssel, amely a fűtési energia többségét visszanyeri, és átadja a befújt levegő részére. Egy jó hővisszanyerős szellőztetéssel a fűtési energia 80-90%-át visszanyerhetjük ideális körülmények között, így egy komfortos, használat szempontjából gazdaságos és nem utolsóképpen folyamatos friss levegő bejuttatását elősegítő rendszert alakíthatunk ki vele.